nl en fr

Ons Team

Ons Team

jannis
Vice-President
Vice-President

Jannis is an ambitious former master student of Economics at the KU Leuven now following the Master in European Studies: Transnational and Global Perspectives programme. He used to satisfy his passion for international affairs by visiting different Model UN conferences across Europe and then decided to take the next step from debating to actually influencing development in “the South”. After having gained some first hand experience as a project student in Zambia he hopes to support the next generation of students as the project coordinator while also gaining further insights into the inner workings of ambitious development projects.

alexander
Partner Relations

Alexander is een gedreven master student Handelsingenieur aan de KULeuven. Doorheen zijn uitwisseling aan de Montpellier Business School, ontwikkelde hij een sterke interesse in duurzaam ondernemen en international business. Hij ziet Academics for Development als de perfecte omgeving om zijn leadership skills verder aan te scherpen en om een betekenisvolle impact te hebben in het Zuiden. In zijn vrije tijd houdt hij zich voornamelijk bezig met voetballen en reizen.

lise
Human Resources
sophie
Events

Sophie is een zeer enthousiaste en gemotiveerde Master student aan the KULeuven. Het behalen van een bachelor in de economie aan de UCL (Université Catholique de Louvain), was niet alleen een zeer leervolle ervaring maar zorgde er ook voor dat haar frans er met rasse schreden op vooruitging. Sophie staat altijd open voor een nieuwe uitdaging en geniet ervan in team te werken. Tijdens haar vrije tijd deed ze al wat hands-on ervaring op door de deelname in de organisatie van verscheidene festivals en events. Ze houdt van wandelen en reizen en maakt graag tijd voor haar vrienden.

evi
Marketing & Communications

Als board voor Communications en Marketing ben ik verantwoordelijk voor interne en externe communicatie van AFD Leuven. Mijn passie voor dit departement in organisaties is gegroeid doorheen mijn studiecarrièrre aan KU Leuven. Ik begon in mijn eerste jaar aan een Bachelor of Arts in Taal- en letterkunde voor Nederlands en Frans en eindigde met een Master in bedrijfscommunicatie. Tijdens dit academiejaar ben ik een student aan de EHSAL Management School waar ik een postgraduaat in digitale marketing volg.

julie
Project Development
idris
Legal
Legal

Idris is een Master student rechten aan de KU Leuven. Zijn grootste interesses zijn Internationaal recht en internationale relaties. Idris deed onlangs een stage op het kabinet van de minister van Justitie Koen Geens, waar hij werkte rond het thema van buitenlandse financiering van religies in België. Hij heeft een grote interesse in projecten die handelen over burgerrechten, economische emancipatie en onderwijs.

an-marie
Student Support
indira
Social Entrepreneurship