nl en fr

Brightminds

Het Brightminds Program is een spannend nieuw project als samenwerking van Academics For Development Leuven met Cera binnen de sociaal ondernemerschap pijler van Academics For Development Leuven. Met dit project willen we gemotiveerde studenten met ideeën en kritische vragen over sociaal ondernemerschap bereiken. We zijn op zoek naar studenten die een positieve impact op de samenleving wensen, meer over innovatieve business concepten willen leren en hoe sociale ondernemingen de wereld van morgen zullen veranderen.

Het doel is het bevorderen en begeleiden van sociale innovatie in onze generatie. Wij geloven dat jonge mensen een grote bron van creativiteit kunnen zijn, vol met goede ideeën. De verwezenlijking van deze ideeën is echter een uitdaging. Daarom bieden wij jullie de tools en vaardigheden die nodig zijn, om een succesvolle leidende kracht te worden en om de toekomstige maatschappij te kunnen beïnvloeden. Wij organiseren interactieve, interdisciplinaire en innovatieve activiteiten zoals workshops, lezingen, excursies, documentaires en nog veel meer. Deze activiteiten zullen jullie uitdagen om kritische vragen te stellen over de huidige problemen waarmee onze samenleving geconfronteerd wordt. Jullie zullen gestimuleerd worden om na te denken over begrippen zoals ongelijkheid, de toekomst van steden, de ontwikkeling in het zuiden, sociale integratie en nog veel meer!

AFD is van mening dat de sociale business innovatie een positieve verandering in de wereld kan betekenen en dat onze generatie een belangrijke rol in deze transformatie speelt om deze te kunnen katalyseren.
 
Wat zit er voor jouw in, vraag je?

- Je zult gelijkgestemde, gemotiveerde mensen ontmoeten,
- Wij bereiden je voor op de nieuwe maatschappelijke trends,
- Je zult jonge sociale ondernemers leren kennen, die een verschil maakten,
- Maar vooral: je zal worden geïnspireerd.

Voor meer informatie kun je altijd terecht bij: brightminds@academicsfordevelopment.be